Winkel voor inkoop en verkoop Zilver en Goud

Inkoop Goud Alkmaar gelegen aan de Marktstraat 2, onderdeel van de Nederlandse Goudhandel is een winkel die gespecialiseerd is in de inkoop en verkoop van zilver en goud. Hier kunt u terecht voor de beste prijzen voor uw zilver en goud. Wij zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. U bent altijd van harte welkom voor een gratis taxatie of een advies over uw gouden sieraden.

Zilver en goud verkopen Alkmaar

Zilver en goud zijn edelmetalen. Een edelmetaal is een metaal dat niet of weinig kan worden aangetast door oxidatie. Goud ziet er altijd glanzend uit. Zilver wordt na enige tijd zwart, maar kan door poetsen weer de glans terug krijgen. Goud is vrijwel altijd waardevoller geweest dan zilver. Zilver is een metaal dat gebruikt kan worden voor industriële doeleinden. Goud wordt voornamelijk gebruikt voor sieraden.

Zilver en goud prijs

De zilver- en goud prijs wordt bepaald door de internationale vraag naar en het aanbod van deze edelmetalen. Als eenheid wordt een ‘troy ounce’ gehanteerd, een gewichtsmaat van ruim 31,1 gram. Een kilogram bestaat dus uit ongeveer 32 troy ounce. Op de markt voor zilver en goud wordt de waarde van een troy ounce afgezet tegen 1 US dollar of 1 Euro.

Zilver en Goud als muntgeld

Edelmetalen als zilver en goud worden al eeuwen gebruikt als betaalmiddel. Later werden gouden en zilveren munten vervangen door papiergeld. In de centrale banken van de diverse landen lag de tegenwaarde van het uitgegeven papier geld in de kluizen van die centrale banken. Als de onzekerheid in de economie toeneemt, of als er oorlog dreigt, winnen zilver en goud aan populariteit ten koste van papier geld. Mensen hebben dan liever een echte gouden of zilveren munt in handen omdat die altijd een waarde behoudt.

Gebruik Goud en Zilver voor sieraden

Voor het gebruik in sieraden is het van belang dat edelmetalen zich goed laten verwerken. Daarom zijn zilver en goud bij uitstek geschikt als materiaal voor horloges, armbanden, ringen, broches, hangers en oorbellen. Omdat goud niet worden aangetast door oxidatie, blijven de sieraden in een goede conditie en behouden zij hun glanzende uitstraling.

Goud omsmelten voor sieraden

Zuiver goud behoort tot de edelmetalen en is een dicht maar zacht metaal, net iets harder dan zink. Voor het gebruikt kan worden, moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden wordt het gelegeerd met andere materialen om het harder te maken. De zuiverheid van goud voor sieraden wordt gemeten in karaat; zuiver goud is 24 karaat. Veel voorkomende zuiverheidsgraden in Nederland zijn 14 karaat (58,3% goud), 18 karaat (75%) en 22 karaat (91,7%). Een ezelsbruggetje is om 1 karaat als 4% zuiver goud te benaderen. Het goud dat in sieraden is verwerkt, kan worden hergebruikt. Edelmetalen als zilver en goud laten zich namelijk omsmelten. Daarvoor dient wel een hoge temperatuur te worden bereikt. Het smeltpunt voor goud ligt op 1337 °C.

Zilver

Zilver is een eenvoudig te bewerken metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een zilverwitte glans Net als bij goud kan het zilver dat in sieraden is verwerkt, worden hergebruikt. Het smeltpunt van zilver ligt iets lager dan dat van goud, namelijk op 1235 °C. Na het omsmelten kan zilver opnieuw worden gebruikt als edelmetaal voor nieuwe sieraden.

Zilver heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid en de laagste overgangsweerstand, beter dan koper en goud. Goud wordt daarentegen vaker gebruikt omdat het niet corrodeert. Daarnaast geleidt zilver van alle metalen warmte het best en heeft het de hoogste optische reflectie (tenminste als het zichtbaar licht betreft; bij ultraviolet licht reflecteert het slecht). Het metaal is stabiel in zuivere lucht en zuiver water, maar indien blootgesteld aan ozon of waterstofsulfide verkleurt het.

Gespecialiseerde winkel

Inkoop en verkoop van goud en zilver kunt u aan ons wel toevertrouwen  Nederlandse Goudhandel, Inkoop Goud Alkmaar is de winkel die gespecialiseerd is in munten en sieraden van zilver en goud. De medewerkers van onze winkel aan de Marktstraat 2, Alkmaar zijn vakmensen. Juist daarom hebben wij zoveel tevreden klanten.

Openingstijden

Inkoop Goud Alkmaar is geopend van 11:00 tot 17:00 uur op werkdagen van dinsdag t/m zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *