Beleggen in Goud

Beleggen in goud kan heel lucratief zijn. Als we naar de ontwikkeling van de goudprijs kijken over een langere periode dan zien we welk rendement goud kan brengen als belegging.

gold price charts provided by goldprice.org

Beleggen in goud kan heel lucratief zijn. We zien dat de goudprijs sinds 2004 enorm gestegen is. In 2004 was een kilo goud ca. € 10.000 waard. In 2012 was de waarde van een kilo goud gestegen tot ruim € 44.000 per kilo. Dat is in 8 jaar een verviervoudiging van de goudprijs. Een mooie belegging nietwaar?

Blijft goud een goeie belegging?

Of beleggen in goud een goeie zaak blijft? Dat is een logische vraag, zeker als je ziet hoe het goud de laatste jaren in waarde is gestegen. Op deze vraag kunnen wij dan ook niet een simpel antwoord geven. Naar onze mening blijft beleggen in goud een aantrekkelijk alternatief in moeilijke en onzekere tijden. Aangezien goud als belegging geen direct rendement uitbetaald is de stand van de rente heel belangrijk voor de waarde van goud. Als je een rendement maakt op je spaarrekening van 8% dan is het beleggen in goud (waarop je geen rente krijgt) een moeilijke zaak. Beleggen in goud is dan duur.

Als de rente echter laag is en de kans op inflatie groot dan is goud een heel aantrekkelijk alternatief voor beleggers. Goud zal immers door inflatie alleen maar in waarde stijgen. Een ander element waarop de goudprijs stijgt is politieke onzekerheid. Als het politiek instabiel wordt hebben mensen de neiging om goud te kopen. Wat is geld immers waard als de wereld op zijn kop staat? In zulke tijden biedt goud als belegging een uitstekende rendement.

Hoe beleg je in Goud?

Er zijn vele manieren hoe je kan beleggen in goud. Je kan bij een bank een goud beleggingsrekening openen. Je koopt dan goud als je denkt dat de koers gaat stijgen en dat goud wordt op je bankrekening bijgeschreven. Je krijgt het goud zelf niet in handen. Een andere methode is om fysiek goud te kopen en dat zelf in huis of een bankkluis te bewaren. Voordeel hiervan is dat je het goud altijd mee kan nemen en het verkopen, bijvoorbeeld via de Nederlandse Goudhandel. Nadeel is natuurlijk dat je het geld in huis hebt en dat kan ontvreemd worden.

Fysiek goud als belegging kan je kopen in vele vormen. De meest voorkomende zijn baartjes goud en gouden munten.

Beleggen in goud via Nederlandse Goudhandel

Via de Nederlandse Goudhandel kunt u beleggen in goud. Wij kunnen u alle gouden munten leveren, zoals Krugerand, Maple Leaf, Gold Eagle enzovoorts. Ook kunt u bij de Nederlandse Goudhandel baartjes goud bestellen. Wij kopen die rechtstreeks op de goudmarkt in Londen zodat u verzekerd bent van de actuele goudprijs.

2 reacties op “Beleggen in Goud

  1. Peter Schouten zegt:

    Geachte heer, mevrouw,

    ik ben geïnteresseerd in 4 Krugerrands van 1/2 ounce. hebben jullie die? zo ja wat kosten die en kan ik ze dan dinsdag ophalen? Zo nee wat hebben jullie wel van rond de 1000 euro, 4 stuks. Tel; 06 28905464

  2. andreve zegt:

    Goedemorgen,

    Wij hebben op dit moment geen halve troy ounce Krugerranden. U zou kunnen denken aan bijv gouden tientjes. Die zijn, met inachtneming van de koers op dit moment, € 377,00 per stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *