Nederlandse Goudhandel – Inkoop Goud Alkmaar

De Nederlandse Goudhandel is opgericht door Yvonne van Eerden. Vanuit de ervaring die Yvonne en haar man André van Eerden hebben is de Nederlandse Goudhandel geboren. Haar eerste activiteit is een winkel in Alkmaar waar zij fysiek goud en zilver verhandeld.

Sinds 23 april 2013 is er dus de winkel. Vanuit deze winkel aan de Marktstraat in Alkmaar koopt Yvonne en haar team tweedehands gouden en zilveren voorwerpen zoals sieraden, horloges, gouden tanden enzovoorts. Alles wat van goud of van zilver is kan in haar winkel omgezet worden in klinkende munt.

Yvonne van Eerden

Yvonne heeft een ruime ervaring en daardoor een uitgesproken visie over de goudhandel. Ze is wars van onduidelijke inkooppraktijken die door sommige opkopers gehanteerd worden. De Goud- en Zilverhandel moet namelijk Transparant zijn!

De basiswaarden die Yvonne hanteert bij de inkoop van goud zijn eerlijkheid, transparantie, goede service en….de best mogelijke prijs voor haar klanten!

Internationale Goudmarkt

Op elk moment van de dag, 7 dagen in de week, worden op diverse beurzen in de wereld Goud, Zilver, Platina en nog veel meer grondstoffen verhandeld. De prijzen waarop is gehandeld worden direct gepubliceerd en zijn voor iedereen inzichtelijk. De Nederlandse Goudhandel heeft direct toegang tot de internationale goudhandel en daarom is Yvonne in staat om haar klanten altijd een prijs te bieden die dicht bij de internationale handelsprijs ligt.

Goud inkoop, verkoop en advies

De Nederlandse goudhandel koopt niet alleen edelmetalen. Wij verkopen en adviseren ook. Goud is immers een aantrekkelijke belegging gebleken in de laatste jaren. Als u in 2005 goud had gekocht als belegging dan had u de waarde tot op heden zien verdriedubbelen. Goud is de beste belegging geweest in de laatste jaren!

De Nederlandse Goudhandel biedt haar klanten de mogelijkheid om goud te kopen. U kunt bij ons baartjes goud en diverse gouden munten kopen. Ook kunnen wij u adviseren over het beleggen in goud en het openen van een beleggingsrekening.

Voor goud en zilver, verkoop of aankoop, komt u naar de Nederlandse Goudhandel.

Fair Trade, Fair Price!

Nog wat handige informatie over inkoop goud

Hier nog wat informatie die handig is om te weten als u overweegt uw oud goud te verkopen.

Bij goud inkoop wordt van elk voorwerp allereerst bepaald hoeveel karaat het is, dat wil zeggen dat wordt vastgesteld hoeveel procent puur goud het bevat. Vervolgens wordt het gewogen en kan berekend worden hoeveel gram puur goud u verkoopt. Op basis van de actuele goudprijs wordt dan het bedrag berekend dat wij u kunnen bieden voor uw goud. U kunt er zeker van zijn dat u van ons een eerlijke prijs geboden krijgt.

Karaat gehalte goud

Goud in pure vorm is te zacht om te gebruiken voor bijvoorbeeld sieraden. Het zou te snel verbuigen of kapot gaan. Daarom wordt goud altijd vermengd met andere metalen zoals zilver, koper en/of nikkel, om het zo harder te maken. Bij dit mengen kan voor verschillende percentages puur goud worden gekozen. Karaat betekent niets anders dan het percentage puur goud dat een bepaald voorwerp bevat. In Nederland zijn de meest gangbare karaten 14 en 18. Als een sieraad 14 karaat is, betekent dit dat het 58,5% puur goud bevat. De rest bestaat uit andere metalen. Voor 18 karaat is het percentage puur goud 75%. 14 karaats sieraden kunt u herkennen aan een klein stempeltje in het goud met het cijfer 585 en bij 18 karaat is dat 750. Let hierop, het is bij goud inkoop goed als u zelf al weet hoeveel karaat uw sieraad is, zodat u bij het goud verkopen goed beslagen ten ijs komt.

Goud toetsen Nederlandse GoudhandelToetsen van goud

De genoemde stempeltjes zijn bij inkoop goud ook handig om te weten uw goud echt is. In Nederland moet goud verplicht zo’n stempel hebben. Als u dit ziet is het goud in 90% van de gevallen echt. Om hier 100% zeker van te zijn testen wij, van de Nederlandse Goudhandel, het goud met een chemische methode. Deze methode staat bekend als het “toetsen” van goud of zilver. Hiervoor wordt salpeterzuur (ook wel koningswater genoemd) en een zogenaamde toetssteen gebruikt. Bij het toetsen wordt het gouden voorwerp over de steen geschuurd, zodat een ultradun laagje goud op de steen achterblijft. Door het salpeterzuur in verschillende gradaties aan te brengen en te kijken bij welke graad het goud oplost, kan het percentage puur goud, ofwel de hoeveelheid karaat worden vastgesteld. Turks goud, Marokkaans goud, Indonesisch goud en goud uit andere landen hebben vaak geen stempel met het karaat erop. Hier kan met dezelfde methode de hoeveelheid puur goud worden vastgesteld. Goed om te weten bij uw goud verkoop!

Eerlijke prijs voor uw goud

Alvorens over te gaan tot goud verkopen is het ook goed om een idee te hebben van de goudprijs per gram. Bij goud inkoop is het belangrijkste om te weten dat goudkoersen die u op internet vindt, niet de goudprijs is die u bij een goudinkoper krijgt. Degene die uw goud inkoopt moet ook iets verdienen, dat is logisch. Bij de Nederlandse Goudhandel, die bekend staat als het eerlijkste adres voor goud verkopen Alkmaar, zijn we daar heel eerlijk over.

Legitimatie verplicht.

Als wij goud of zilver inkopen moet u zich legitimeren! Wij kopen niet van minderjarigen. Wij stellen onze gegevens ter beschikking aan de officiële instanties als ons daarom wordt gevraagd.

Grotere transactie handelen wij af via de bank. Er zijn geen grote bedragen in huis vanwege veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *