Muntenverzameling: Uw oude munten zijn veel waard

Veel mensen hebben thuis nog oude zilveren of gouden munten liggen als onderdeel van een muntenverzameling. Dit zilvergeld en gouden muntgeld zijn dankzij de recentelijk enorm gestegen zilver en goud prijs, vaak veel meer waard dan de nominale waarde van de munt zelf. Zelfs  gouden of zilveren munten die u bezit als onderdeel van een muntenverzameling zijn soms meer waard bij verkoop als goud of zilver dan de verzamelaars waarde.

Gratis Taxaties

Bij de Nederlandse Goudhandel is het mogelijk om uw munten gratis, deskundig en vrijblijvend te laten taxeren.

De redenen om een gratis taxatie laten uitvoeren zijn:

 • U verzamelt niet (of niet meer) of heeft een erfenis
 • Iemand uit de familie heeft interesse om een erfenis over te nemen, hoeveel moet hij of zij dan betalen voor die erfenis?
 • Het is jammer als collecties renteloos liggen te ‘verstoffen’
 • U wilt eigenlijk wel eens weten wat u bezit, want als u niet weet wat de waarde is dan kunt u het ook niet goed verzekeren of op een goede manier van de hand doen.
 • Iemand heeft interesse in uw munten of postzegels maar u weet niet of het geboden bedrag goed is

Als u uw munten wilt laten taxeren bij de Nederlandse Goudhandel in Alkmaar dan kunt u telefonisch (072 5206001) een afspraak maken voor een gratis taxatie of u komt gewoon bij ons langs in de Marktstraat.

Ook zonder afspraak uw muntenverzameling laten taxeren

Van dinsdag tot en met zaterdag ontvangen wij u graag  in Alkmaar aan de Marktstraat. Een afspraak voor het verkopen van uw oude munten verzameling is niet direct nodig, u kunt ook gewoon langskomen . Klik hier voor de adresgegevens en openingstijden van Inkoop Goud Alkmaar.

Gouden Tientje en Zilveren Tientje

Wanneer u een Gouden Tientje of Zilveren Tientje wilt verkopen, dan kunt u op onze website de hoge waarde per munt zien. Deze waarde geldt ook als ze niet FDC zijn.  Naast Nederlandse munten is de Nederlandse Goudhandel, Inkoop Goud Alkmaar ook het beste adres voor buitenlandse munten.

Goud als belegging muntenverzameling

Krugerrand en Maple Leaf

Net zoals voor het Gouden Tientje en het Zilveren Tientje, hanteren wij ook een hoge waarde voor de Krugerrand en de Maple Leaf munten. De Nederlandse Goudhandel, Inkoop Goud Alkmaar neemt hele munten verzamelingen in, maar ook losse gouden munten en zilveren munten. In alle gevallen garanderen wij een eerlijke, transparante werkwijze, een hoge opbrengst en een gastvrije ontvangst.

Inkoop van de Muntenverzameling

Het verbaasd u niets want wij schreven dit immers al, maar de Nederlandse Goudhandel, Inkoop Goud Alkmaar, koopt zowel gouden munten als zilveren munten, zowel Nederlandse munten als buitenlandse munten en zowel losse munten als een gehele muntenverzameling. Maar veel belangrijker: Wij  beoordelen uw muntenverzameling wel op de juiste waarde en wij degraderen uw muntenverzameling niet tot een gewicht in goud of zilver.

8 reacties op “Muntenverzameling

 1. Rene Aarts zegt:

  Goedendag, weet niet of het waarde heeft. Ik heb 159 dubbeltjes uit 1948 en 57 kwartjes uit 1948. Verder een zilveren tien euro, zilveren 10 gulden uit 1973. Verder nog een rijksdaalder, guldens, kwartjes en dubbeltjes van verschillende jaartallen. Heeft het enig nut dit te taxeren?

 2. andreve zegt:

  Goedemorgen,

  Tussen 1884 en 1948 bevatten de dubbeltjes 0,896 gram zilver. De waarde hangt volledig af van de staat waarin het dubbeltje verkeerd.
  Tussen 1890 en 1941 bevatten de kwartjes wisselende gehaltes zilver. Maar uiteindelijk werd het gehalte 0,640 gram zilver. Ook hier geldt bovenstaande. Munten die geen verzamelwaarde hebben belanden in de smelt. Een zilveren 10 euro is 10,00 euro waard, maar moet bij de Nederlandse Bank in Amsterdam ingeleverd worden. U krijgt er dan 10 voor terug op uw bankrekening.
  Afhankelijk van de zilverkoers kan het in de smelt meer opleveren dan 10 euro. De gulden is van nikkel, daardoor is de waarde beperkt. Sowieso is dit het geval met nikkelen munten.

 3. Sjaak van den Berg zegt:

  Ik heb nog een niet complete ecu munten verzameling.
  Uit diverse landen zoals België; Spanje; Portugal…..
  Heeft u daar interesse in?

 4. Jacqueline Bouwheer zegt:

  Goedenavond ,
  Ik ben in het bezit van wat zilveren munten en een gouden tientje van Willem III uit 1876 ben erg benieuwd wat deze waard zijn en of ik die bij u kan verkopen ? Kan ik zonder afspraak bij u langskomen ?

 5. andreve zegt:

  Goedemorgen,
  Een gouden tientje levert € 360,00 op. Je kan zonder afspraak langs komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *