Goudprijs per gram

De goudprijs per gram wordt dagelijks aangepast en die kunt u vinden op onze  pagina Inkoopprijzen Goud. Bij de Nederlandse Goudhandel werken we 100% transparant u komt dus niet voor verrassingen te staan. Omdat u de goudprijs al op onze website ziet staan kunt u thuis al uitrekenen wat u in de winkel van Inkoop Goud Alkmaar contant ontvangt. Dit geldt natuurlijk ook voor prijzen van gouden munten.

Goudprijs bepalen

goudprijs per gramDe goudprijs word voornamelijk bepaald door vraag en aanbod. De goudprijs wordt wereldwijd genoteerd per troy ounce (ongeveer 31,1 gram) 24-karaats goud (99,5%). De prijzen die je op de schermen van de beurzen ziet is dus niet een prijs per kilo of per gram. Dit leidt bij ons in de winkel Inkoop goud Alkmaar wel eens tot verwarring. Klanten die hun gouden sieraden komen verkopen en die dan de thuis de prijs per troy ounce als uitgangspunt hebben genomen moeten dat dan eerst weer omrekenen naar de prijs per gram in Euro’s. Uiteraard ontvangen klanten van ons de goede goudprijs per gram.

Goudprijs Gouden Munten

De inkoop van gouden munten is een belangrijk gedeelte van onze totale inkoop goud. Op de pagina Inkoop Gouden Munten staan de meest voorkomende gouden munten vermeld met de daarbij behorende inkoop prijs per munt. Dagelijks worden deze prijzen aangepast met behulp van meest actuele goudprijs. Voor de meest courante gouden munten bieden wij de hoogste prijs in Noord Holland, dit zijn:

  • Gouden tientje
  • Krugerrand
  • Maple leaf

Doordat gouden munten ieder hun eigen gewicht diameter en dikte hebben zijn deze gemakkelijk op echtheid te controleren en een gewild beleggingsinstrument. Veel van deze munten worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld 14 karaat goud sieraden, niet omgesmolten. Hierdoor kan de inkoopprijs van bijvoorbeeld een 18 karaat gouden munt stukken hoger zijn dan de goudprijs van 18 karaat gouden juwelen. De Nederlandse Goudhandel weet de gouden munten op hun waarde in te schatten en betaalt vaak meer dan collega inkopers van Gouden Munten. Dat is mogelijk door onze internationale samenwerking met munthandelaren en verzamelaars.

Inkoop van Gouden sieraden gebeurt tegen vastgestelde goudprijzen per gram en per karaat. U kunt de goudprijs voor de inkoop van gouden sieraden vinden op onze inkoop pagina.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *