Goudhandel – Transparant en Goudeerlijk

Goudeerlijk is een voorspelbare uitdrukking als het over de goudhandel gaat. Veel inkopers van goud gebruiken de uitdrukking om klanten te lokken. Maar is elke goudinkoper wel zo goudeerlijk met het inkopen van goud? Onze ervaring is helaas dat dit niet zo is. Jammer want het zet de goudhandel in een verkeerd daglicht en dat is niet nodig. Er zijn namelijk in Nederland heel veel eerlijke en integere goudhandelaren actief.
Dat zijn de handelaren die zich in de goudhandel houden aan de gouden regels van “fair trade”. Fair trade staat voor een eerlijke prijs en een correcte behandeling van de klant, kortom….Goudeerlijk.

Transparant

 transparante GoudhandelDe goudhandel hoort transparant te zijn. Niemand hoeft ingewikkeld te doen over de goudprijs. De goudprijs is immers elk moment van de dag te volgen op de internationale beurzen. De internationale goudhandel is dus volledig transparant. Het is dus niet moeilijk om transparant te zijn met de prijs van het goud dat je inkoopt. Onze inkoopprijzen voor goud en gouden en zilveren munten vind je dan ook dagelijks op onze website, zie inkoopprijzen. Elke goudhandelaar zou zo transparant moeten zijn.
Ook het proces van inkoop moet volledig transparant zijn. Het goud moet gewogen worden waar de klant bij is. De klant moet in de gelegenheid zijn om zelf te constateren wat zijn goud of zilver weegt. Geen weegschaal onder de toonbank. Ook niet het goud van de klant naar andere ruimte voeren om het daar te wegen.

Het vaststellen van het karaatgehalte is ook een proces dat de klant volledig moet kunnen volgen. Bij de Nederlandse Goudhandel maken wij gebruik van vloeistof waarbij de klant duidelijk kan constateren wat het goudgehalte is. Wij kopen alleen goud tegen het juiste karaatgehalte in. Ook weer volledig transparant.

Website

De eerlijkheid en betrouwbaarheid van de goudhandel begint natuurlijk al bij de website. Op de website moet de informatie duidelijk zijn. Aangezien de goudprijs voor de klant natuurlijk het belangrijkste onderdeel van zijn besluitvorming is, moet de goudprijs op de website staan. Het is niet eerlijk om een klant een uur te laten reizen naar de goudhandel en dan een teleurstellende prijs bieden. Wij vinden het ook niet eerlijk dat sommige goudhandelaren hun prijzen op de website s’ avonds en in het weekend hoger zetten en dan op de openingstijd van de goudhandel de prijzen op de website verlagen. Wij vinden dat niet netjes en het staat in contrast met de integriteit van de Goudhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *