fbpx

Zilver wordt ook wel “devils metal” genoemd. Deze bijnaam heeft het te danken aan de grote prijsschommelingen van dit metaal. De zilverprijs fluctueert veel heftiger dan de goudprijs. Handelaren zeggen dan ook wel eens: “handelen in zilver is niet voor kinderen”.

Zilver is één van de meest veelzijdige elementen die we kennen. Zilver heeft de hoogste elektrische en thermische geleidbaarheid van alle metalen.Het metaal wordt dan ook heel veel gebruikt. Niet alleen voor munten of sieraden maar ook wordt zilver veel gebruikt in allerlei industriële en technologische toepassingen.

Zilver wordt gebruikt in de fotografische industrie maar ook voor elektronische apparaten, zoals schakelaars, supergeleiders of printplaten. Daarnaast kunnen zilverionen bacteriën en allerlei soorten algen en schimmels doden. Zilver wordt daarom ook veel gebruikt om water te zuiveren en te ontsmetten. Ook de farmaceutische industrie maakt gebruik van de antibacteriële eigenschappen van zilver.

Zilver vormt, op diverse wijzen, een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. In onderstaande infographic zie je een aantal toepassingen voor zilver.

Als je al deze toepassingen in ogenschouw neemt dan blijft er wereldwijd altijd een vraag naar zilver bestaan. Zilveren munten of zilveren baren zijn daarom nog steeds een alternatieve belegging om te overwegen,

Silver Facts
[Importance of Silver in Technology. A report by: Scottsdale Bullion and Coin]

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen op korte termijn contact met je op.