Transparante inkoop

Een transparante inkoop, dat mag je van de Nederlandse Goudhandel verwachten. Met transparantie bij de inkoop van goud bedoelen wij dat onze klanten het hele goudinkoop proces van het begin tot het einde kunnen volgen. Het wegen, het toetsen en het bereken van de totale waarde van het aangeboden goud kan de klant zelf meemaken.

Wij leggen uit wat we aan het doen zijn en laten de klant zelf constateren wat het karaat gehalte en het gewicht van het goud is. Er is immers niets geheimzinnigs aan dit hele proces en ingewikkeld is het ook niet.

Transparante inkoop. goud wegen, zichtbaar voor de klant.

Er zijn natuurlijk goudinkopers die heel gewichtig doen over het inkoopproces. Ze maken er een heel verhaal van en doen daarbij nogal geheimzinnig. Dat gedrag heeft alleen maar tot doel om de klant te benadelen. Er is niets geheimzinnigs aan de goudwaarde van een sieraad of een ander voorwerp. Je weegt het, je stelt vast wat het karaatgehalte is en je kijkt wat de actuele goudprijs is, dat is alles wat nodig is om te komen tot een transparante inkoop!

De enige discussie die er kan ontstaan is over de prijs die de goudinkoper uitbetaalt. Welk marge neemt de goudinkoper. Deze marge wordt beïnvloed door de verwerkingskosten van het goud. De sieraden of voorwerpen moeten immers omgesmolten worden tot puur goud. De kosten voor omsmelten is een bedrag dat onafhankelijk is van de hoeveelheid goud die gesmolten wordt. Het bedrag staat dus ook vast en of je nou 10 gram brengt of 10 kilo, het bedrag blijft gelijk.

Naast deze directe kosten heeft de goudinkoper ook nog indirecte kosten. Wat te denken van huur, beveiliging, personeel et cetera. Ook deze kosten worden verwerkt in de marge die de goudinkoper hanteert. De marge is dus niet een vastgesteld gegeven. Een goudinkoper die in een heel duur pand gevestigd is en veel personeel heeft zal uiteraard een wat hogere marge moeten nemen dan de goudinkoper die zich vestigt in een garagebox. 

Toch ben je niet verzekerd van een hogere opbrengst bij een goudinkoper die sterk heeft bezuinigd op zijn kosten. Vaak zijn dit juist de inkopers die heel snel geld proberen te verdienen en daar is vaak van een transparante inkoop geen sprake. Goudinkopers die veel hebben geïnvesteerd en die veel aandacht besteden aan de veiligheid en service zijn gebaat bij een flinke omzet en dat bereik je alleen als je een goeie en eerlijke prijs betaald in combinatie met uitstekende service.

Het blijft moeilijk on een eenduidige richtlijn te geven over wie nu een transparante en eerlijke inkoper is maar als u de volgende punten in gedachte heeft als u goud gaat verkopen dan mag je er van uit gaan dat u de juiste prijs krijgt. Dit zijn de punten waar u op moet letten:

·        De prijs die de inkoper betaald staat op de website

·        Het goud wordt gewogen op een geijkte weegschaal en in uw zichtveld.

·        Het goud wordt getoetst en er wordt duidelijk aangegeven welke toets vloeistof gebruikt wordt.

·        De totale waarde wordt in u bijzijn berekend en toegelicht.

Als u op deze geholpen wordt dan mag u er van uit gaan dat u een eerlijke prijs voor uw goud ontvangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *