Beleggen in tijden van crisis, is dat wel verstandig? En waar moet je in beleggen? In een pakket aandelen? Of misschien obligaties?

Beleggen in goud

Het is moeilijk en sparen is ook al geen alternatief want hoe krijg je rendement uit je spaargeld? De spaarrentes zijn vandaag de dag namelijk erg laag. Het gouden alternatief kan zijn: beleggen in goud. Een belegging in goud beschermt je tegen inflatie. Geld wordt in tijden van schaarste bijgedrukt om de economie aan te stimuleren, zoals op dit moment volop gebeurd.

Gevolg hiervan is dat het geld minder waard wordt. Goud blijft schaars en houdt dus altijd zijn waarde.

Klinkt een belegging in goud aantrekkelijk? Dan kan je ervoor kiezen om met (een deel van) je spaargeld gouden munten of goudbaren te kopen. Dat betekent wel dat je een goede plek moet hebben om dat goud te bewaren.

Vind je het wat te riskant om je spaargeld om te zetten in een belegging in baar goud of gouden munten die je thuis moet bewaren dan kan je terecht bij de bank. Veel banken bieden de mogelijkheid je tegoed in goud bij te schrijven op je bankrekening. Het voordeel hiervan is dat de aankoopkosten lager zijn dan die van fysiek goud en bovendien heb je geen zorgen over het bewaren van je investering.

Misschien vind je het wat radicaal om nu gelijk al je aandelen te verkopen en in te wisselen voor goud. Dat hoeft ook zeker niet. Spreiding is vaak het sleutelwoord bij beleggen. Een combinatie van een gevarieerd aandelen- en obligaties pakket met een belegging in goud, zorgt voor een mooie risicospreiding in economisch mindere tijden. Wat er ook gebeurt, je spaargeld wordt nooit hard geraakt.

Aandelen, obligaties en goud, samen een gouden beleggingsportefeuille.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen op korte termijn contact met je op.