Mijn eerste week zit erop. De winkel is er klaar voor en de inkoop van goud kan nu echt gaan beginnen. Deze week was ik al een beetje begonnen en heb ik mijn eerste klanten blij kunnen maken. De dingen die ik dagelijks meemaak en die ik de moeite waar vind om die te delen plaats ik op de Facebook pagina.

20130427-193346.jpg

Werkzaamheden aan de gevel van de winkel.

Naast het inrichten van de winkel heb ik natuurlijk ook eens bij onze concurrenten gekeken. Bieden ze een goede goudprijs? Zijn ze transparant? Gebeurt het toetsen en wegen van de gouden sieraden in het bijzijn van de klanten?

Dat zijn allemaal zaken die ik heel belangrijk vind. Ik gun iedereen dat ze wat verdienen en ik doe het zelf natuurlijk ook om een inkomen te realiseren maar ik vind wel dat het eerlijk moet gebeuren. Dat betekent dus dat je het goud inkoopt zoals het hoort. Je laat de klant zien wat het gehalte goud is van de sieraden of andere gouden voorwerpen en daarna weeg je alles in het bijzijn van de klant.
De inkoopprijs die je betaalt voor het goud heb je via de website al laten zien zodat mensen uit Den Helder of Hoorn niet helemaal naar mij in Alkmaar komen en dan een goudprijs aangeboden krijgen die veel te laag is.

Mijn directe concurrenten of collega’s, als je die term liever gebruikt, in Alkmaar zijn niet allemaal zo transparant. Laat ik er een paar noemen….ach nee, laat ik dat maar niet doen. Maar ik zie bij een aantal kantoren die heel erg hun best doen om klanten binnen te lokken op de website totaal geen prijzen vermeld. Een andere inkoper van goud, die heel veel adverteert in Alkmaar laat wel zijn prijzen op de website zien maar als je een reĆ«le prijs wil maken dan kan dat eigenlijk alleen als je een nieuw sieraad koopt.

Ik heb in ieder geval met trots vast kunnen stellen dat is elke dag de hoogste prijs bood en het is wel mijn plan om dat te blijven doen.

Yvonne

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen op korte termijn contact met je op.