fbpx

Goudinkopers je struikelt erover

Je ziet de winkels van goudinkopers als paddenstoelen de grond uit rijzen. Wij, de Nederlandse Goudhandel, doen daar vrolijk aan mee door een winkel in Alkmaar te openen en ons aan te sluiten bij het leger van goudinkopers. Dat er zoveel goudinkopers bij komen is niet zo verwonderlijk. Je hebt geen vergunning nodig, er is geen toezicht en de handel is ondoorzichtig waardoor sommige goudinkopers enorme marges behalen. Daarnaast hoef je ook geen groot intellectueel te zijn om goudinkoper te worden. Je begrijpt waarom we een winkel hebben geopend, we voldeden aan alle hiervoor genoemde eisen 🙂

Goudinkopers Alkmaar

Maar nu even serieus. Het is een feit dat de drempel om een winkel voor de inkoop van goud te beginnen laag is. We kennen in Nederland een liberaal vestigingsbeleid dus iedereen mag zo’n winkel openen. Maar met het openen van een winkel ben je er nog niet, dan begint het pas. Vanaf dat moment ga je goud inkopen. Uiteraard heb je daarvoor wat kennis en ervaring nodig. Je wil immers geen vergissingen maken bij de inkoop van goud. Naast kennis en ervaring heb je een goede winkel nodig met prima beveiliging en gelegen op een goede locatie. Die locatie hebben wij gevonden in Alkmaar waar we een mooie winkel hebben aan de Marktstraat.

Als alles er is. Winkel, kennis etc. dan komt het belangrijkste……klanten. Klanten die voldoende vertrouwen in jou hebben om hun goud bij jou aan te bieden. Voor het werven van die klanten gaan alle remmen los. Omdat de concurrentie groot is worden alle trucs uit de kast gehaald. Aangezien de klant uitsluitend gebaat is bij een eerlijke inkoop tegen een zo hoog mogelijke prijs zijn dat de elementen die alle goudinkopers gebruiken om klanten te lokken. Als je trouwens de reclame uitingen van de Nederlandse Goudhandel ziet dan komen ook daarin de termen eerlijk en de hoogste prijs veel voor.

Helaas constateren wij dat met name de term (goud)eerlijk te vaak gebruikt wordt. Helaas zijn niet alle goudinkopers eerlijk. Kijk of de goudprijs die een goudinkoper betaalt eerlijk is. Wij zetten onze prijzen op de website en de klant heeft dus de mogelijkheid om onze prijzen te vergelijken met anderen. Als de klant ergens anders een hogere prijs kan ontvangen en hij of zij is bereid daarvoor bijvoorbeeld van Alkmaar naar Haarlem te reizen dan is dat prima. Wij hebben de klant in ieder geval een eerlijke keus geboden.
Goudinkopers die echter niet hun prijzen op de website zetten of goudinkopers die hun prijzen op de website gedurende de dag veranderen zetten de klanten vaak op het verkeerde been. Het is natuurlijk niet eerlijk als je belt naar een goudinkoper die je dan een hele hoge prijs beidt maar zodra je in de winkel bent opeens begint te mekkeren over de kwaliteit en het gewicht van het goud.

Het is ook niet eerlijk als een goudinkoper prijzen of indicaties op zijn website zet die hij uiteindelijk toch nooit gaat betalen. Zo zagen wij deze week een inkoper die op zijn website zegt dat hij tot 10 Euro per gram meer betaalt dan in de rest van Nederland. Dat betekent dus dat deze goudinkoper belooft dat hij bijvoorbeeld als wij 18 Euro voor 14 karaat goud betalen hij 21 Euro gaat betalen. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren en dus is zo’n lokkertje een helder voorbeeld van de onbetrouwbaarheid van sommige goudinkopers. Er is geen goudinkoper die meer dan de beursprijs van goud aan u gaat betalen!

Het is jammer dat er veel goudinkopers op een weinig chique manier opereren. Wij, de Nederlandse Goudhandel, houden ons in ieder geval vast aan onze principes. De goudprijs die wij betalen staat op onze website, wij werken volledig transparant en betalen onze klanten de juiste waarde voor hun goud.

Ook ‘rommelen’ wij niet met het karaatgehalte van uw kostbare goud. Veel goudinkopers proberen uw 18 karaat voor 14 karaat in te kopen. Het verlies voor u loopt dan op met € 5,00 per gram! Wanneer u een sieraad  van 35 gram verkoopt van 18 karaat voor 14 karaat is krijgt u  € 175,00te weinig. Zo hard gaat dat.

Hier in de stad Alkmaar durven wij te stellen dat u bij ons 20 tot 50% meer voor uw goud krijgt dan bij andere inkopers in de stad.

 

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen op korte termijn contact met je op.