fbpx

Het zijn rare tijden in de wereld. In het westen hebben we te maken met een president die zijn land bestuurt als een onderneming en in het oosten zit een president die zijn land beschouwt als privébezit. Daar tussenin zitten wij, Europeanen, hopeloos verdeeld zoals altijd. Griekenland en Italië zijn bijna failliet en Duitsland behoort tot de rijkste landen ter wereld. In dat tijdsbeeld leven we en de verschillen gaan alleen nog maar verder oplopen. Polariseren in plaats van globaliseren.

In tijden van onzekerheid en toenemende spanningen vluchten veel spaarders en beleggers in goud. Niet alleen in Europa maar wereldwijd. Als je dus verwacht dat de wereld onstabieler wordt en de onzekerheid verder toe gaat nemen dan is een belegging in goud geen dom idee.

We hebben het al eens eerder over beleggen in goud gehad. Hoe kan je dat doen? We hebben toen uitgelegd dat je goud op papier kan kopen. Je kunt gewoon een goudrekening openen bij de bank en dan koop je goud. Dit goud krijg je nooit te zien want het ligt opgeslagen in kluizen op veilige plaatsen in de wereld.

Je kan in termijncontracten op goud beleggen. Klinkt wat ingewikkelder maar dat is het niet. Ook dat proces verloopt gewoon via een rekening bij een bank. Dan is er natuurlijk altijd nog de optie van het fysieke goud. Een baartje, munten of zelfs sieraden.

Als je niet te veel vertrouwen hebt in de banken. Als je misschien verwacht dat het goud wat je op rekening gekocht is misschien wel helemaal nooit uitgeleverd kan worden, wat ook zo is, dan is fysiek kopen de optie.

In januari hebben wij al een aantal keren voor wat enthousiast beleggers een baartje goud van 250 gram gekocht. Zo’n baartje kost ca. € 9.250 en dat voor een stukje goud dat past in de palm van je hand.

Zo’n baartje goud is eenvoudig op te bergen op een veilige plaats. De baartjes die wij leveren zijn altijd Umicore gecertificeerd, 99,5 procent puur goud. Het is recycled goud dus ook nog eens milieubewust. Kortom, het is een eerlijke belegging, handig en een uitstekend appeltje voor de dorst in donkere tijden.

We hebben nog een paar baartje op voorraad.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen op korte termijn contact met je op.