Beleggen? Goud blijft gewoon aantrekkelijk.

In de eerste helft van 2016 is een record van 1.063,9 ton goud aangekocht als belegging. Dit kunnen we lezen in het kwartaalrapport van de World Gold Council. In 2016 werd er meer goud verkocht aan beleggers dan aan juweliers.

Een opvallende beweging maar niet geheel onverklaarbaar. Door politieke onrust en lage rentes is het goud erg populair geworden voor beleggers die op zoek zijn naar veiligheid. De hoge prijs van het goud zorgde ervoor dat de afzet van sieraden juist terugliep. Door de hoge prijs kwam er ook meer slopgoud op de markt.

De vraag naar fysiek goud in de vorm van munten en baartjes was met name hoog in de VS en Europa. Europa was zelfs de grootste afzetmarkt voor fysiek goud in de eerste helft van 2016. Vooral in de manden april en mei was de vraag naar fysiek goud in Europa hoog. Analisten verwachten dat deze vraag gedreven werd door de angst voor de Brexit. Na het referendum in Engeland schoot de goudprijs omhoog.

Wij zagen in de eerste helft van dit jaar een aanzienlijke toename in het aanbod van sloopgoud. Dit aanbod werd mede gedreven door de hoge prijzen die wij konden bieden voor sloopgoud.

Voor de tweede helft van dit jaar voorzien wij een verder stijging van de goud- en zilverprijs. Door de lage rente en de voortdurende ongerustheid bij veel beleggers zal de vraag niet snel opdrogen. Het blijft dus nog steeds aantrekkelijk om je spaargeld in gouden of zilveren baren en munten te beleggen.

goud-munten-baren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *